AD_SCARS_STOMACH-BELLY-WOMAN_LARGE_2021
Περιεχόμενα

Περιορισμός των ουλών: όλα εξαρτώνται από τον τύπο της ουλής!

Τις ουλές πρέπει να τις βλέπουμε σαν μια μεγάλη οικογένεια: όλες έχουν κάτι κοινό, αλλά καμία δεν είναι η ίδια! Έτσι, όταν πρόκειται να τις περιορίσετε, πρέπει να επιλέξετε την πιο κατάλληλη τεχνική για να έχετε καλά αποτελέσματα.

Μην πανικοβάλλεστε, ακολουθεί ένας μίνι-οδηγός με τις σωστές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε για να μειώσετε τέσσερις κύριους τύπους ουλών: ραγάδες, ουλές μετά από καισαρική τομή, λίφτινγκ προσώπου και χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς.

Μείωση των ραγάδων 

Εμφανίζονται ως ένδειξη διαφόρων γεγονότων κατά τη διάρκεια της ζωής μας: ανάπτυξη, εγκυμοσύνη, αύξηση βάρους, μπορεί να εμφανιστούν σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, αλλά συνδέονται πάντα με την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, το οποίο όταν τεντώνεται, σχίζεται βαθιά και δημιουργεί αυτά τα σημάδια, τα οποία μοιάζουν με ουλές.
Οι ραγάδες δε μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς, αλλά μπορούν να περιοριστούν.
Η τεχνική: μασάζ! Δύο έως τρία λεπτά μαλάξεων και κύλισης την ημέρα στην προβληματική περιοχή με ένα ειδικό προϊόν φροντίδας, για να δώσετε στο δέρμα τη δυνατότητα να ανακτήσει μεγαλύτερη ελαστικότητα και να βελτιώσει την εμφάνιση της ουλής. Διαδώστε το μήνυμα ;)

Περιορισμός μιας ουλής μετά από καισαρική τομή

Ο γιατρός σας πρέπει να σας είπε: όχι μπάνιο μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα, επιτρέπεται μόνο το ντους! Αλλά το πλύσιμο είναι η ιδανική στιγμή για να φροντίσετε την ουλή σας: εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να την καθαρίσετε με νερό και σαπούνι με ουδέτερο pH. Για να διευκολυνθεί η επούλωση και να περιοριστούν τα σημάδια, μπορεί να είναι χρήσιμη η εφαρμογή μιας επανορθωτικής κρέμας που περιέχει υαλουρονικό οξύ. Μόλις κλείσει καλά η ουλή, θυμηθείτε να της κάνετε καλό μασάζ επιλέγοντας την τεχνική μαλάξεων και κυλίσματος – αυτό είναι το κλειδί!

Πράγματι, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να φροντίζετε την ουλή αφού κλείσει καλά το τραύμα, κάνοντας μασάζ με ένα ειδικό προϊόν φροντίδας που βελτιώνει την εμφάνισή της. Το ιδανικό προϊόν; Ένα με υφή ελαιώδους ζελ που είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μασάζ.

Επώδυνες ουλές; Καλέστε τον γιατρό σας, είναι πάντα καλό κάποιος να σας καθησυχάζει!
 

Πιο απαλή ουλή από lifting προσώπου

Ένα lifting προσώπου σημαίνει σύσφιξη του δέρματος, ωστόσο το δέρμα υφίσταται μια αλλαγή που αφήνει τα σημάδια της. Για να είναι η ουλή όσο το δυνατόν πιο καθαρή και λιγότερο αισθητή, πρέπει να:

  1. Καθαρισμός: χρησιμοποιήστε ένα απαλό αφρώδες ζελ καθαρισμού και ξεπλύνετε με καθαρό νερό, χωρίς να ξεχάσετε να στεγνώσετε την περιοχή όπου έγινε το lifting.
  2. Επιτάχυνση της επούλωσης: εφαρμόστε μια επανορθωτική κρέμα για να προάγετε την επούλωση και να μεγιστοποιήσετε την πιθανότητα αποφυγής ουλών.
  3. Επιλέξτε το look "χωρίς μακιγιάζ": θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να αφαιρέσετε τα ράμματα προτού χρησιμοποιήσετε ξανά μακιγιάζ. Το δέρμα πρέπει να αναπνέει!
  4. Βελτίωση της εμφάνισης: μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά μια κρέμα κατά των σημαδιών που καταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα σας. Όπως συμβαίνει με όλες τις ουλές, αφιερώστε χρόνο για μασάζ!
     

Μείωση της ορατότητας της ουλής μετά από χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς

Είναι σημαντικό να ακούσετε πρώτα τον γιατρό σας. Δώστε προσοχή, γιατί θα σας πει πόσο σημαντικό είναι να φροντίσετε το τραύμα για να επουλωθεί καλά, αλλά και για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ορατή ουλή.

Ακολουθούν τα τρία βασικά σημεία που πρέπει να σεβαστείτε για την επούλωση χωρίς ουλές:

  1. Η τομή πρέπει να διατηρείται καθαρή και στεγνή. Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να καθαρίσετε το τραύμα: ακολουθήστε τις προσεκτικά. 
  2. Ο επίδεσμος που χρησιμοποιείται για την κάλυψη του τραύματος πρέπει να αλλάζει τακτικά. Η επούλωση εξαρτάται από αυτό! 
  3. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό προϊόν περιποίησης για να φροντίσετε την ουλή σας και έτσι να επιταχύνετε τη διαδικασία αποκατάστασης και να βελτιώσετε την εμφάνισή της.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Περισσότερες πληροφορίες

Περισσότερες συμβουλές για το εύθραυστο δέρμα
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Βρώμη Rhealba® : μοναδική στο είδος της.

Η Bρώμη Rhealba®, ο θησαυρός μας που καλλιεργείται μέσω βιολογικής γεωργίας, είναι το φυτικό δραστικό συστατικό με εξισορροπητικές, καταπραϋντικές και επανορθωτικές δερματολογικές ιδιότητες, το οποίο υπάρχει σε όλα τα προϊόντα μας.

ΒΡΩΜΗ RHEALBA®

Επιστροφή στην κορυφή