AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_MP-DP_PLANTULE-GOUTTELETTE_2021

Εξειδίκευση στη βοτανολογία: Η βρώμη Rhealba®

Στην A-DERMA, οφείλουμε τα πάντα στη βρώμη. Το Α στο όνομά μας προέρχεται από τον γαλλικό όρο "avoine", όπως και η εξαιρετική αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας.
 

Επιλέξαμε τη σπάνια και καθαρά βρώμη Rhealba® ανάμεσα σε 26.000 ποικιλίες για τις απαράμιλλες δερματολογικές της ιδιότητες. Είμαστε οι μόνοι που τη χρησιμοποιούμε. Η βρώμη Rhealba®, η οποία παράγεται με βιολογική καλλιέργεια σε μια σύντομη αλυσίδα εφοδιασμού στη νοτιοδυτική Γαλλία, εμπεριέχεται σε όλα τα προϊόντα μας και ενισχύει όλες τις προσπάθειές μας να καταπραΰνουμε, να εξισορροπήσουμε και να επανορθώσουμε το εύθραυστο δέρμα.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-ANCIENNE-ETAGERE_2021

Η ιστορία της βρώμης

Υπάρχει μια όμορφη ιστορία ανάμεσα στο εύθραυστο δέρμα και τη βρώμη.

Στην αρχή υπήρχε η "Avena sativa", η κοινή βρώμη, ένα δημητριακό της οικογένειας Poaceae. Η χρήση της χρονολογείται από την αρχαιότητα, όταν καταναλωνόταν ως τροφή ή ζωοτροφή και με τη μορφή φαρμακευτικών τσαγιών για την καταπράυνση των φλεγμονών. Οι Ρωμαίοι ξεκίνησαν την πρώτη δερμοκαλλυντική χρήση, με τη μορφή καταπραϋντικών λουτρών για άτομα με δερματικά προβλήματα. Στο Μεσαίωνα, χορηγούνταν από ειδικούς για το ερεθισμένο δέρμα ως καταπραϋντικό κατάπλασμα.

Έκτοτε, οι ιδιότητές της συνεχίζουν να μελετώνται και τον 17ο αιώνα συμπεριλήφθηκε στη γαλλική φαρμακοποιία για τις αναγνωρισμένες και τεκμηριωμένες αρετές του στην καταπράυνση του δέρματος.

Η γέννηση ενός εξαιρετικού δραστικού συστατικού

Η δερματολογική βρώμη "Avena Sativa" ενέπνευσε το όνομα της μάρκας A-DERMA και γέννησε το 1982 το πρώτο προϊόν της μάρκας, τη δερματολογική μπάρα καθαρισμού με γαλάκτωμα βρώμης.

Μετά από 16 χρόνια συνεχούς έρευνας για την Avena Sativa, ένα από τα 300 είδη της επιλέχθηκε ως ο καλύτερος σύμμαχος της επιδερμίδας, για την απαλότητα και τον πλούτο της σε δραστικά συστατικά: η ποικιλία Rhea, η αγνή λευκή βρώμη που η A-DERMA ονομάζει Rhealba® και η οποία στη συνέχεια έγινε το μοναδικό και αποκλειστικό δραστικό συστατικό που εξακολουθεί να αποτελεί την υπογραφή της μάρκας μέχρι σήμερα.
Αλλά η έρευνα δεν σταματά εκεί. Με την ώθηση του κου Pierre FABRE, οι ερευνητές πρόκειται να εξερευνήσουν νέα δραστικά συστατικά, όχι στο σιτάρι αυτή τη φορά, αλλά στους πολύ νεαρούς και γεμάτους ζωή βλαστούς βρώμης Rhealba®, οι οποίοι ονομάζονται "ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ".

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-GRAINS-MAIN_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMP-SHOOT-TRADILANDES_2021 1440x500

Οι ιδιότητες των σπόρων βρώμης Rhealba® Δερματολογικές, φυσικά

Τα σπορόφυτα βρώμης Rhealba® έχουν αποδειχθεί ανεκτίμητος φυτικός και δερματολογικός θησαυρός.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκαν ενεργά μόρια με εντελώς μοναδικές δερματολογικές ιδιότητες. Το φυτικό εκχύλισμα σπόρων βρώμης Rhealba® είναι πλούσιο σε σαπωνίνες, οι οποίες επαναφέρουν την ισορροπία του δέρματος, και σε φλαβονοειδή, τα οποία έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες. Περιέχεται σε όλα τα προϊόντα μας και τους χαρίζει αποτελεσματικότητα στη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMP-VUE-PRES_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-EXTRACTION-JUS-PLANTULE_2021

Φυσικά αποτελεσματικό
Απόλυτα ασφαλές

Χάρη σε ένα καινοτόμο και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα εκχύλισης (εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), 
η A-DERMA κατάφερε να αναπτύξει ένα εκχύλισμα νεαρών βλαστών γεμάτο από αυτά τα ενεργά μόρια και χωρίς ανιχνεύσιμες πρωτεΐνες, ώστε να αποφευχθούν οι αλλεργικοί κίνδυνοι κατά την εφαρμογή στο δέρμα, ειδικά για άτομα με υπερευαισθησία στα δημητριακά. 

Στάδιο συγκομιδής
Τα σπορόφυτα βρώμης Rhealba® 

Μεταξύ 10 και 12 εβδομάδων ζωής, τα σπορόφυτα βρώμης Rhealba® είναι γεμάτα από την υψηλότερη δόση ενεργών μορίων για το δέρμα, τις αναπλαστικές και καταπραϋντικές σαπωνίνες και τα φλαβονοειδή.
Είναι απαραίτητο να τα συλλέγουμε ακριβώς αυτή την περίοδο, για να πετύχουμε αυτή τη μέγιστη συγκέντρωση πολύτιμων δραστικών συστατικών, για τον υψηλότερο βαθμό αποτελεσματικότητας στα προϊόντα A-DERMA, δεδομένου ότι στη συνέχεια η συγκέντρωση αυτή μειώνεται.
Για να είναι βέβαιοι ότι η συγκομιδή θα γίνει ακριβώς τη στιγμή που τα ενεργά μόρια είναι σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, οι αγρότες μπορούν να μετρήσουν την ποσότητα απευθείας στα φύλλα, χάρη σε ένα ειδικό εργαλείο, το DUALEX 4.0, το οποίο αναπτύχθηκε με τη βοήθεια των ομάδων της Pierre Fabre Agronomie.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-DUALEX_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-EXTRACTION-SERPENTIN_2021

Σταθερή ποιότητα

Προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή ποιότητα του εκχυλίσματος και η συγκέντρωση των δραστικών μορίων, το εκχύλισμα σποροφύτων βρώμης Rhealba® δοκιμάζεται συστηματικά και επικυρώνεται από 27 σημεία ελέγχου.
Αυτή η εξαιρετική φυτική δύναμη των σποροφύτων βρώμης Rhealba® αποτελεί επίσης αντικείμενο 3 κατοχυρωμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Κύκλος βρώμης Rhealba®

Από τον σπόρο βρώμης Rhealba® στο εκχύλισμα σποροφύτων.

Η βρώμη Rhealba® καλλιεργείται αποκλειστικά με βιολογική γεωργία στους αγρούς γύρω από την Terre d'Avoine, στη νοτιοδυτική Γαλλία (Tarn). Η συγκομιδή της γίνεται στα μέσα Ιουλίου και χρησιμοποιείται ως σπόρος για τα σπορόφυτα βρώμης Rhealba®. Είμαστε αγρότες και παράγουμε τους δικούς μας σπόρους κάθε χρόνο. Εγγυόμαστε απόλυτη ιχνηλασιμότητα και έλεγχο αυτής της κρίσιμης φάσης.
Τα σπορόφυτα αυτά περιέχουν την ουσία του φυτού. 
Καλλιεργούνται σε 50 εκτάρια στη νοτιοδυτική Γαλλία, σε μια σύντομη αλυσίδα εφοδιασμού, και η σπορά τους γίνεται στο τέλος του χειμώνα. Οι σπόροι χρειάζονται μόνο λίγους μήνες για να αναπτυχθούν. Τον Μάιο, η συγκομιδή μπορεί να ξεκινήσει, καθώς τα σπορόφυτα έχουν 10-12 εβδομάδες ζωής και είναι έτοιμα να χαρίσουν την πλήρη δύναμή τους.
15 τόνοι ανά στρέμμα φρέσκιας βρώμης κόβονται, αποξηραίνονται και μεταποιούνται σε φυτικό εκχύλισμα στη μονάδα εκχύλισης φυτών στο Gaillac στο Tarn.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMPS-FAUCHAGE_2021 1440x500

Παραγωγή στη νοτιοδυτική Γαλλία,
σε μια σύντομη αλυσίδα εφοδιασμού

Από τον σπόρο μέχρι το τελικό προϊόν, η βρώμη Rhealba® πωλείται σε σύντομες αλυσίδες εφοδιασμού στη Νοτιοδυτική Γαλλία: πολλές ειδικές μονάδες βρίσκονται σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής: Η Terre d'Avoine, η γη της βρώμης, είναι το λίκνο της βρώμης Rhealba®, όπου οι σπόροι καλλιεργούνται και παράγονται σε βιολογικές καλλιέργειες. Gaillac, μια τοποθεσία στην αιχμή της καινοτομίας, όπου παρασκευάζονται τα φυτικά εκχυλίσματα. Soual, ένα περιβαλλοντικό εργοστάσιο πιστοποιημένο κατά ISO 14001, το οποίο παράγει δερμοκαλλυντικά προϊόντα της A-DERMA.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-PLANTULE-SOLEIL_2021
Διαδραστικό τρισδιάστατο σπορόφυτο

Διαδραστικό τρισδιάστατο σπορόφυτο

Αν θέλετε να επισκεφθείτε τα χωράφια και να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα σπορόφυτα βρώμης Rhealba®, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Πάμε!
Επιστροφή στην κορυφή