Προσωπικές πληροφορίες

Προσωπικές πληροφορίες

Συλλέγουμε τις Προσωπικές Πληροφορίες σας για συγκεκριμένο σκοπό (π.χ. για διαγωνισμούς, προγράμματα πιστότητας, πληροφορίες κ.λπ.). Κατά γενικό κανόνα, δεν τις διατηρούμε πλέον όταν ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί. Αν δεν έχετε αντίρρηση, θα τα διατηρήσουμε για τρία χρόνια για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ.
Μερικές φορές χρειάζεται να τα αρχειοθετήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να εκπληρώσουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις (π.χ.
κοσμητοεπαγρύπνηση, τμήμα ποιότητας κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, όταν δεν χρειαζόμαστε πλέον τις προσωπικές πληροφορίες σας, διασφαλίζουμε ότι καταστρέφονται πλήρως ή ανωνυμοποιούνται. Μάθετε περισσότερα για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας.

Πωλήσεις

Πωλήσεις

Τα προϊόντα A-DERMA πωλούνται σε φαρμακεία και καταστήματα πώλησης παραφαρμακευτικών προϊόντων. Για να βρείτε τα πλησιέστερα σε εσάς σημεία πώλησης, επισκεφθείτε τη σελίδα "Όλα τα σημεία πώλησης".

Δυστυχώς, λόγω των πολλών αιτημάτων, δεν μπορούμε να σας στείλουμε δείγματα. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε ένα σημείο πώλησης για να ανακαλύψετε τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας μας.

Ασφάλεια/δοκιμές

Ασφάλεια/δοκιμές

Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην ασφάλεια των προϊόντων μας και συνεργαζόμαστε με ομάδες τοξικολόγων υψηλής εξειδίκευσης για την προσεκτική αξιολόγησή τους.

Για κάθε ένα από τα προϊόντα μας, αξιολογούμε την ασφάλεια των πρώτων υλών καθώς και την ασφάλεια του τελικού προϊόντος.
Πρώτον, αξιολογούμε τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας: τη συγκέντρωση του συστατικού στο προϊόν, τον χρόνο επαφής ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος (με ή χωρίς ξέπλυμα), την κατηγορία του προϊόντος (πρόσωπο, σώμα, μαλλιά) και, επομένως, την περιοχή έκθεσης, τον στόχο, με ιδιαίτερη έμφαση στον "ευαίσθητο" πληθυσμό, δηλαδή τα μωρά, τα παιδιά, τις εγκύους, τα άτομα με δερματικές παθήσεις κ.λπ.
Στη συνέχεια, αξιολογούμε το επίπεδο ασφάλειας του τελικού προϊόντος διεξάγοντας προκαταρκτικές δοκιμές (in vitro) και κλινικές δοκιμές ανεκτικότητας σε εθελοντές (in vivo σε υγιές δέρμα και, στη συνέχεια, στο δέρμα-στόχο). Όταν αναπτύσσουμε τις συνθέσεις μας, εάν διαπιστώσουμε προβλήματα κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, τότε, χωρίς αμφιβολία, το προϊόν δεν διατίθεται στην αγορά και ξεκινάμε από την αρχή. Στην A-DERMA, η ασφάλεια έρχεται πρώτη. Συνεπώς, κάθε προϊόν μας διατίθεται στην αγορά με την απόλυτη εγγύηση ότι είναι ασφαλές υπό κανονικές συνθήκες χρήσης.

Ναι, τα περισσότερα από τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα για παιδιά, ορισμένα ακόμα και από τη γέννησή τους, π.χ. η σειρά EXOMEGA CONTROL ή η Επανορθωτική Εξυγιαντική Κρέμα DERMALIBOUR+ CICA.

Τα προϊόντα που δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για έγκυες γυναίκες δεν δοκιμάζονται σε
έγκυες γυναίκες. Η χρήση των προϊόντων μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού εξαρτάται από τη σύνθεσή τους. Ως εκ τούτου, συνιστούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Για να αξιολογήσουμε την ασφάλεια των καλλυντικών μας προϊόντων χωρίς να χρησιμοποιούμε
ζώα, δημιουργήσαμε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα:
- ανάπτυξη δοκιμών υποκατάστασης σε κυτταρικές καλλιέργειες στο δικό μας
εργαστήριο καλλιέργειας δέρματος, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια,
- εφαρμογή των διαθέσιμων μεθόδων στην αγορά,
- ενεργή συμμετοχή στα προγράμματα δοκιμών που υλοποιούνται από
γαλλικές και ευρωπαϊκές οργανώσεις.
Υποστηρίζουμε επίσης την ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων αντί για τις δοκιμές σε ζώα, συμμετέχοντας οικονομικά σε ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Cosmetics Europe, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό επαγγελματιών του τομέα των καλλυντικών, στον οποίο είμαστε μέλος.

Δύο ενδείξεις στη συσκευασία των καλλυντικών προϊόντων σάς επιτρέπουν να
να διαπιστώσετε αν το προϊόν είναι ακόμα εντάξει για χρήση. Πρώτα απ' όλα, μπορείτε να εμπιστευτείτε την ημερομηνία λήξης. Μέχρι σήμερα, εγγυόμαστε την αποτελεσματικότητα και τη σταθερότητα των προϊόντων μας. Αυτό είναι υποχρεωτικό στην Ευρώπη για τα προϊόντα υγιεινής και καλλωπισμού, η ημερομηνία λήξης των οποίων είναι μικρότερη των 30 μηνών. Στη συνέχεια, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ένδειξη PAO (περίοδος μετά το άνοιγμα), η οποία συμβολίζεται με ένα ανοιχτό δοχείο που περιέχει έναν αριθμό και το γράμμα Μ, για τον "μήνα". Ο αριθμός αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνών που το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κίνδυνο μετά το άνοιγμά του. Τα προϊόντα σε συσκευασία κενού (χωρίς αέρα ή αποστειρωμένα καλλυντικά) δεν αναγράφουν την ένδειξη PAO, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όσο χρονικό διάστημα θέλετε, εντός του συνιστώμενου ορίου των 3 ετών.

Κάθε προϊόν περιέχει έναν αριθμό παρτίδας σε συγκεκριμένη μορφή που μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε την προέλευσή του. Αυτό μας επιτρέπει να ανακτήσουμε την ημερομηνία παρασκευής του, τις πρώτες ύλες του κ.λπ. Τα στοιχεία αυτά μας επιτρέπουν να προβούμε σε ανάκληση παρτίδων, εάν είναι απαραίτητο.

Εάν πιστεύετε ότι το προϊόν σας είναι ελαττωματικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα παραπόνων ποιότητας, το οποίο θα σας ζητήσει να στείλετε το προϊόν σας, εάν αυτό είναι απαραίτητο, για
δοκιμές. Εάν αυτό το προϊόν είναι πραγματικά ελαττωματικό, θα σας αποσταλεί ένα νέο προϊόν. Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών μας.

Όχι, οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί το απαγορεύουν αυτό.
Οι δοκιμές σε ζώα έχουν απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004 για τα τελικά προϊόντα και από το 2013 για τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυτών των προϊόντων.
Πρωτοπόροι σε αυτή την προσέγγιση, από το 1995 χρησιμοποιούμε καινοτόμα μοντέλα ανακατασκευασμένου δέρματος.
6.000 ανακατασκευασμένες επιδερμίδες χρησιμοποιήθηκαν από τις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης της Pierre Fabre το 2019 στο εργαστήριο για να δοκιμαστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας, πριν από τη διεξαγωγή δοκιμών in vivo σε εθελοντές. Οι δοκιμές αυτές πραγματοποιούνται στη συνέχεια υπό δερματολογικό έλεγχο και, εάν απαιτείται, με τη χρήση οργάνων μέτρησης υψηλής απόδοσης.
Επιπλέον, συμμετέχουμε οικονομικά στα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων για τις δοκιμές σε ζώα, τα οποία διεξάγονται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη βιομηχανία καλλυντικών.

Συνθέσεις/Συστατικά

Συνθέσεις/Συστατικά

Σύνθεση, συστατικά... είμαστε απόλυτα διαφανείς μαζί σας

Τα parabens είναι φυσικά συντηρητικά που βρίσκονται επίσης σε φρούτα και λαχανικά (φράουλες, καρότα, κρεμμύδια). Υπάρχουν διάφοροι τύποι parabens και χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα εδώ και πολύ καιρό για να αποτρέψουν την ανάπτυξη κακών βακτηρίων και μυκήτων. Μόνο τέσσερα χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά: METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPYLPARABEN και BUTYLPARABEN. Σε μια σύνθεση, κάθε μορφή paraben χρησιμοποιείται σε βέλτιστη συγκέντρωση, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής προστασία από τα μικρόβια, ενώ φυσικά είναι ασφαλής για τον καταναλωτή.
Διαθέτουμε ολοκληρωμένα τοξικολογικά δεδομένα, τα οποία επικαιροποιούνται παράλληλα με τις επιστημονικές εξελίξεις στις χημικές αξιολογήσεις.
Η άριστη γνώση των ουσιών αυτών μας επιτρέπει να τις χρησιμοποιούμε με ασφάλεια. Ωστόσο, ανταποκρινόμενοι στις ανησυχίες των καταναλωτών μας, τις αφαιρούμε καθώς τις αναδιαμορφώνουμε.

Εάν ένα συστατικό ενσωματώνεται στη σύνθεση του προϊόντος σε νανομετρική μορφή, η ονομασία [nano] αναγράφεται μετά το όνομά του στον κατάλογο των συστατικών στη συσκευασία. Τα νανοσωματίδια χρησιμοποιούνται ευρέως στις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών. Χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, σε προϊόντα αντηλιακής προστασίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Στην πραγματικότητα, η νανομετρική μορφή ενός συστατικού εξασφαλίζει ότι το φωτοπροστατευτικό δραστικό συστατικό εξαπλώνεται καλά και ότι το τελικό προϊόν είναι πιο αποτελεσματικό. Η ασφάλεια των νανοσωματιδίων έχει επιβεβαιωθεί από ευρωπαϊκές και διεθνείς υγειονομικές αρχές, οι οποίες έχουν θεσπίσει αυστηρά προγράμματα δοκιμών που απαιτούνται πριν από την έγκριση της χρήσης τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σωματίδια που περιλαμβάνονται σε μια σύνθεση είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν ομάδες μεγέθους 100 nm, οι οποίες δεν διαπερνούν τον δερματικό φραγμό. Έχουμε επίσης δοκιμάσει τα προϊόντα μας για να αποδείξουμε ότι τα νανοσωματίδια δεν διεισδύουν στο δέρμα. Εάν ένα συστατικό ενσωματώνεται στον τύπο του προϊόντος σε νανομετρική μορφή, η ονομασία [nano] αναγράφεται μετά το όνομά του στον κατάλογο συστατικών στη συσκευασία. Τα νανοσωματίδια χρησιμοποιούνται ευρέως στις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών. Χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, σε προϊόντα αντηλιακής προστασίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Στην πραγματικότητα, η νανομετρική μορφή ενός συστατικού εξασφαλίζει ότι το φωτοπροστατευτικό δραστικό συστατικό εξαπλώνεται καλά και ότι το τελικό προϊόν είναι πιο αποτελεσματικό. Η ασφάλεια των νανοσωματιδίων έχει επιβεβαιωθεί από ευρωπαϊκές και διεθνείς υγειονομικές αρχές, οι οποίες έχουν θεσπίσει αυστηρά προγράμματα δοκιμών που απαιτούνται πριν από την έγκριση της χρήσης τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σωματίδια που περιλαμβάνονται σε μια σύνθεση είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν ομάδες μεγέθους 100 nm, οι οποίες δεν διαπερνούν τον δερματικό φραγμό. Έχουμε επίσης δοκιμάσει τα προϊόντα μας για να αποδείξουμε ότι τα νανοσωματίδια δεν διεισδύουν στο δέρμα.

Οι ανησυχίες για αμφιλεγόμενα συστατικά βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.
Εξελίσσουμε συνεχώς τις συνθέσεις μας για να αποκλείσουμε τα συστατικά που σας ανησυχούν.
Μπορεί να αισθάνεστε ότι οι συνθέσεις μας δεν αλλάζουν αρκετά γρήγορα, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η αλλαγή ενός συστατικού ή η τροποποίηση μιας σύνθεσης μπορεί να πάρει χρόνο, επειδή πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η νέα σύνθεση είναι εξίσου αποτελεσματική και ασφαλής με την προηγούμενη και αυτό απαιτεί πολλές μελέτες.

Στα καλλυντικά προϊόντα, οι σιλικόνες (CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, CYCLOMETHICONE, κ.λπ.) έχουν εξαιρετικές αισθητηριακές ιδιότητες: βελτιώνουν την αίσθηση (ολίσθηση, λεία αίσθηση) και το φινίρισμα (πούδρα, ξηραντικό, ματ αποτέλεσμα). Αυτό βοηθάει κυρίως να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ένα προϊόν μακροπρόθεσμα.
Οι σιλικόνες θεωρούνται ασφαλή συστατικά από τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Επιστημονικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Καταναλωτών (SCCS). Είναι χημικά αδρανή υλικά, καλά ανεκτά από το δέρμα, μη κωμειογόνα, μη ερεθιστικά και μη αλλεργιογόνα.

Τα προϊόντα μας δεν είναι βιολογικά. Η σύνθεσή τους περιλαμβάνει κατά μέσο όρο 87% συστατικά φυσικής προέλευσης και έως και 100% για την Επανορθωτική Eξυγιαντική Κρέμα DERMALIBOUR+ CICA. Όλα τα πολύτιμα φυτικά δραστικά συστατικά μας προέρχονται από δεοντολογικές και βιώσιμες πηγές, μεταξύ των οποίων η βρώμη Rhealba®, η οποία καλλιεργείται μέσω βιολογικής γεωργίας, με σύντομη αλυσίδα εφοδιασμού στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Όχι, δεν χρησιμοποιούμε αποδεδειγμένα ενδοκρινικούς διαταράκτες στις συνθέσεις μας.
Το 100% των συστατικών που χρησιμοποιούμε στις συνθέσεις μας αναλύονται σχολαστικά για να εγγυηθούμε απόλυτα ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα.
Τέλος, παραμένουμε σε εγρήγορση και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε υπόψη τυχόν αλλαγές στην επιστημονική γνώση και στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τα καλλυντικά.

Εργαζόμαστε συνεχώς για τη φυσικότητα των προϊόντων μας.
Τα προϊόντα A-DERMA περιέχουν κατά μέσο όρο 87% συστατικά φυσικής προέλευσης και έως και 100% για την κρέμα DERMALIBOUR+ CICA, για παράδειγμα.
Όλα τα προϊόντα μας παρασκευάζονται με βρώμη Rhealba®, η οποία καλλιεργείται βιολογικά με σύντομη αλυσίδα εφοδιασμού, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Όλα τα συστατικά που έχουμε επιλέξει για τις συνθέσεις μας είναι απαραίτητα. Ένα δερμοκαλλυντικό προϊόν πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Από την άποψη αυτή, πρέπει να περιέχει ένα ή περισσότερα δραστικά συστατικά και έκδοχα που έχουν επιλεγεί σχολαστικά για την αποτελεσματικότητα ή τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση ενός συμπτώματος.
Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών εγγυάται:
- Μια ευχάριστη υφή, ώστε ο καταναλωτής να θέλει να το χρησιμοποιεί ή να επιμένει στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας του.
- Μια σταθερή σύνθεση που εγγυάται αποτελεσματικότητα με την πάροδο του χρόνου.
- Κατάλληλη συντήρηση από τη στιγμή της παραγωγής του μέχρι την ημερομηνία λήξης του και καθ' όλη τη διάρκεια της χρήσης του.
- Όλα αυτά εξασφαλίζοντας την κατάλληλη ανεκτικότητα του προϊόντος κατά τη θεραπεία συγκεκριμένων δερματικών παθήσεων.
Οι συνθέσεις μας διαθέτουν την τέλεια ισορροπία προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών και το καθένα έχει έναν ουσιαστικό ρόλο.

Τα ορυκτέλαια είναι πρώτες ύλες που αποτελούνται μόνο από
μόρια άνθρακα και υδρογόνου. Χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες καλλυντικών, φαρμάκων και τροφίμων (ως παράγοντες επικάλυψης και ερμητικής συσκευασίας). Η κύρια ιδιότητά τους είναι να παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ χωρίς να διεισδύουν στις στιβάδες του δέρματος. Είναι ενυδατικά και μαλακώνουν την ξηρή επιδερμίδα ενώ την προστατεύουν από περιβαλλοντικούς ερεθισμούς. Είναι επίσης απόλυτα σταθερά και αποτελεσματικά με την πάροδο του χρόνου.
Όλες οι συνθέσεις μας που περιέχουν ορυκτέλαια πληρούν τα αυστηρά πρότυπα των κανονισμών για τα καλλυντικά και εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο καθαρότητας σύμφωνα με τα φαρμακευτικά πρότυπα. Απαιτούμε από τους προμηθευτές μας πρώτες ύλες που παρασκευάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας. Τέλος, ελέγχουμε την ποιότητα εσωτερικά.
Ο ακίνδυνος χαρακτήρας αυτών των ελαίων έχει επιβεβαιωθεί από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων (BfR). Είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των καταναλωτών και είναι επίσης γνωστά για την εξαιρετική τους ανεκτικότητα και τις προστατευτικές και ενυδατικές τους ιδιότητες. Τα ορυκτέλαια είναι πρώτες ύλες που αποτελούνται μόνο από
μόρια άνθρακα και υδρογόνου. Χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες καλλυντικών, φαρμάκων και τροφίμων (ως παράγοντες επικάλυψης και ερμητικής συσκευασίας). Η κύρια ιδιότητά τους είναι να παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ χωρίς να διεισδύουν στις στιβάδες του δέρματος. Είναι ενυδατικά και μαλακώνουν την ξηρή επιδερμίδα ενώ την προστατεύουν από περιβαλλοντικούς ερεθισμούς. Είναι επίσης απόλυτα σταθερά και αποτελεσματικά με την πάροδο του χρόνου.
Όλες οι συνθέσεις μας που περιέχουν ορυκτέλαια πληρούν τα αυστηρά πρότυπα των κανονισμών για τα καλλυντικά και εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο καθαρότητας σύμφωνα με τα φαρμακευτικά πρότυπα. Απαιτούμε από τους προμηθευτές μας πρώτες ύλες που παρασκευάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας. Τέλος, ελέγχουμε την ποιότητα εσωτερικά.
Ο ακίνδυνος χαρακτήρας αυτών των ελαίων έχει επιβεβαιωθεί από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων (BfR). Είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των καταναλωτών και είναι επίσης γνωστά για την εξαιρετική τους ανεκτικότητα και τις προστατευτικές και ενυδατικές τους ιδιότητες.

Η προπυλενογλυκόλη είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ως υγραντικό. Έχει μαλακτικές ιδιότητες που προσδίδουν στο προϊόν ενυδατική δράση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως διαλύτης ή ως παράγοντας ελέγχου του ιξώδους (προσδίδοντας στις συνθέσεις βέλτιστη υφή και κράτημα).

Θέλετε τα προϊόντα σας να είναι αποτελεσματικά και ασφαλή για όσο διάστημα τα χρησιμοποιείτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει συνήθως να προσθέτουμε συντηρητικά στις συνθέσεις, αποτρέποντας τη μόλυνση των προϊόντων και, ως εκ τούτου, την αλλοίωσή τους. Χάρη σε αυτά τα συντηρητικά μπορούμε να εγγυηθούμε τη διάρκεια ζωής και την ημερομηνία λήξης των προϊόντων μας.

Για τα άτομα με υπερευαίσθητο ή δυσανεκτικό δέρμα που θέλουν να είναι εντελώς απαλλαγμένα από συντηρητικά, τα αποστειρωμένα καλλυντικά που δημιουργεί ο όμιλος Pierre Fabre, στον οποίο ανήκουμε, είναι μια μοναδική εναλλακτική λύση και παγκόσμια καινοτομία. Πρόκειται για συνθέσεις, η διαδικασία παρασκευής των οποίων εξαλείφει την ανάγκη για συντηρητικά, χάρη σε ένα αποκλειστικό και απόλυτα ερμητικό σύστημα σφραγίσματος.

Τα προϊόντα μας δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης. Με εξαίρεση τα ακόλουθα προϊόντα: Dermalibour+ CICA Repair Stick, LES INDISPENSABLES Lip Stick, PRIMALBA Cleansing Lotion και Cocoon Cream, Phys-AC Hydra και DERMALIBOUR+ Barrier, τα οποία περιέχουν κερί μέλισσας για τις θρεπτικές και μαλακτικές τους ιδιότητες.
Κανένα από τα προϊόντα μας δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

Περιβάλλον/Οικολογικός σχεδιασμός

Περιβάλλον/Οικολογικός σχεδιασμός

Από την επιλογή της βιολογικής γεωργίας για την καλλιέργεια της βρώμης Rhealba® μέχρι την προσέγγιση του οικολογικού σχεδιασμού των προϊόντων μας, δεσμευόμαστε να αναλάβουμε δράση και να δημιουργήσουμε ενάρετες συνεργασίες για να μειώσουμε τις επιπτώσεις μας στη φύση και τη βιοποικιλότητα.

Ναι, οι συνεργασίες είναι βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας και θεμελιώνουν τη δέσμευσή μας προς τον άνθρωπο και τη φύση.
Όσον αφορά τη φύση, μπορούμε να αναφέρουμε δύο πολύ σημαντικές συνεργασίες μας:
Η πρώτη, η οποία ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια με την τοπική γαλλική εταιρεία Climat Local, σκοπεύει να καταπολεμήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη φυτεύοντας φράκτες.
Οι φράκτες απορροφούν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αποτελούν επίσης καταφύγιο για τη βιοποικιλότητα, καταπολεμούν τη διάβρωση του εδάφους, αποστραγγίζουν τα όμβρια ύδατα και προστατεύουν τις παρακείμενες καλλιέργειες λειτουργώντας ως ανεμοφράκτες.
Από το 2014, έχουν φυτευτεί περισσότερα από 6 χιλιόμετρα φρακτών που χρησιμοποιήθηκαν για να αντισταθμίσουν το ισοδύναμο 595 ταξιδιών μετ' επιστροφής από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη με αεροπλάνο.
Υπάρχει επίσης η εταιρική συνεργασία που υπογράψαμε το 2015 με τον Σύνδεσμο Προστασίας Πτηνών (LPO), η οποία μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στην προστασία των πτηνών και να συμβάλλουμε στη διατήρηση και ανάπτυξη της φύσης και της βιοποικιλότητας στην περιοχή Terre d'Avoine στο Puylaurens, Tarn. Πρόκειται για μια εμβληματική τοποθεσία για την A-DERMA, καθώς εδώ παράγονται οι σπόροι βρώμης Rhealba® μέσω βιολογικής γεωργίας και αγρο-οικολογικών πρακτικών.
Όσον αφορά τον άνθρωπο, μπορούμε να αναφέρουμε την ιστορική μας συνεργασία με το Ίδρυμα Εκζέματος, ένα εταιρικό ίδρυμα αφιερωμένο στην έρευνα για την ατοπική δερματίτιδα, το οποίο χρηματοδοτεί κλινικές μελέτες για αυτή την πιο σοβαρή μορφή εκζέματος. Δραστηριοποιείται
στην προώθηση της έρευνας και της πληροφόρησης των ασθενών που την έχουν συχνά ανάγκη.
Είμαστε επίσης υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την Phenix, μια γαλλική νεοφυή επιχείρηση που αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για να προσφέρει μια δεύτερη ζωή στα απούλητα τρόφιμα και μη τροφικά προϊόντα, προς όφελος των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Ως εκ τούτου, μέσω αυτής της εταιρείας προωθούμε τα απούλητα προϊόντα μας που είναι ακόμη κατάλληλα για κατανάλωση σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η A-DERMA, μάρκα του ομίλου Pierre Fabre, αξιολόγησε την προσέγγισή της στην ΕΚΕ σύμφωνα με το πρότυπο ISO 26000 και έλαβε το επίπεδο αριστείας Ecocert 26000.

Το εργοστάσιο παραγωγής των προϊόντων μας που βρίσκεται στο Soual, στην περιοχή Tarn, ανακτά το 99% των αποβλήτων του μέσω συνεργασιών με γειτονικές εταιρείες.
Χρησιμοποιεί επίσης 80% ανανεώσιμη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων από τη βρώμη Rhealba®, γνωστά ως marcs, τα οποία χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία ενός λέβητα βιομάζας για την παραγωγή ζεστού νερού και θέρμανσης.
Η A-DERMA έχει επίσης συνάψει 20ετή συνεργασία με την CLIMAT LOCAL, μια τοπική εταιρεία που σκοπεύει να καταπολεμήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη φυτεύοντας φράκτες.
Οι φράκτες απορροφούν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αποτελούν επίσης καταφύγιο για τη βιοποικιλότητα, καταπολεμούν τη διάβρωση του εδάφους, αποστραγγίζουν τα όμβρια ύδατα και προστατεύουν τις παρακείμενες καλλιέργειες λειτουργώντας ως ανεμοφράκτες.
Από το 2014, έχουν φυτευτεί περισσότερα από 6 χιλιόμετρα φρακτών που χρησιμοποιήθηκαν για να αντισταθμίσουν το ισοδύναμο 595 ταξιδιών μετ' επιστροφής από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη με αεροπλάνο.

Ο δείκτης πράσινου αντικτύπου είναι ένα εργαλείο για τη μέτρηση του οικοκοινωνικού σχεδιασμού των καλλυντικών και των προϊόντων υγείας για όλη την οικογένεια.
Η μέθοδος αυτή, η οποία σχεδιάστηκε από την Pierre Fabre και αξιολογήθηκε από τον φορέα πιστοποίησης AFNOR, βασίζεται στην ταξινόμηση 20 περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Στη Γαλλία, οι συσκευασίες θεωρούνται ανακυκλώσιμες εάν μπορούν να ενταχθούν σε ένα κανάλι ανακύκλωσης, δηλαδή εάν μπορούν να συλλεχθούν, να διαχωριστούν, να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε περισσότερες συσκευασίες ή άλλο προϊόν εντός της χώρας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις ανακύκλωσης για σωληνάρια στη Γαλλία. Ωστόσο, αυτό έχει προγραμματιστεί για το 2022. Όλα τα μπουκάλια και τα χάρτινα κουτιά μας είναι ανακυκλώσιμα.

Από τους σπόρους βρώμης Rhealba® μέχρι το τελικό προϊόν, τα προϊόντα A-DERMA παράγονται στη Γαλλία, τοπικά και με σύντομη αλυσίδα εφοδιασμού, εκτός από τα προϊόντα που ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες, δηλαδή λιγότερο από το 2% της σειράς προϊόντων (Επανορθωτικό Στικ DERMALIBOUR+, Στικ Χειλιών LES INDISPENSABLES, Μαλακτικό Σπρέι EXOMEGA CONTROL).

Οι συνθέσεις όλων των προϊόντων υγιεινής μας είναι βιοδιασπώμενες σύμφωνα με το πρότυπο 301B του ΟΟΣΑ, με εξαίρεση τα δύο σαπούνια της σειράς LES INDISPENSABLES: το Εξαιρετικά Πλούσιο Καθαριστικό Σαπούνι και το Δερματολογικό Σαπούνι.

Περιορίζουμε αυστηρά τη χρήση παρθένου και μη ανακυκλώσιμου πλαστικού: όλα τα μπουκάλια μας είναι ανακυκλώσιμα και τα προϊόντα υγιεινής μας αποτελούνται από έως και 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.
Έχουμε αφαιρέσει τις πλαστικές μεμβράνες ασφαλείας από τα προϊόντα μας.
Έχουμε μειώσει τα πλαστικά καπάκια στα σωληνάριά μας.
Καταβάλλουμε επίσης προσπάθειες να ενσωματώσουμε ανακυκλωμένο πλαστικό στα σωληνάριά μας. Η νέα μας Κρέμα Γενικής Χρήσης είναι το πρώτο προϊόν που επωφελείται από αυτό και πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες θεραπείες.

Τα φίλτρα μας δεν έχουν οικοτοξικές ουσίες:  Σύμφωνα με την οικολογικά υπεύθυνη προσέγγισή μας, έχουμε αξιολογήσει καθένα από τα φίλτρα μας σε ανεξάρτητα εργαστήρια τα οποία έχουν επιβεβαιώσει ότι τα φίλτρα μας A-DERMA PROTECT δεν είχαν επιπτώσεις σε ένα είδος κοραλλιών, ένα είδος φυτοπλαγκτόν και ένα είδος ζωοπλαγκτόν. Επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν αυτά τα βασικά μοντέλα θαλάσσιας βιοποικιλότητας*.

*Τα φίλτρα A-DERMA PROTECT έχουν υποβληθεί σε δοκιμή από το Ωκεανολογικό Παρατηρητήριο του Banyuls-sur-Mer, εταίρου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βιολογικών Θαλάσσιων Πόρων, για τρία βασικά είδη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας –ένα είδος κοραλλιού, ένα είδος φυτοπλαγκτόν και ένα ζωοπλαγκτόν– σε αντιπροσωπευτικές συγκεντρώσεις αυτών που απαντώνται στο περιβάλλον για τα αντηλιακά φίλτρα. 

 Stien, D. et al. A unique approach to monitor stress in coral exposed to emerging pollutants. Scientific Reports 10, 9601 (2020). 
https://www.nature.com/articles/s41598-020-66117-3

Thorel, E. et al. Effect of 10 UV Filters on the Brine Shrimp Artemia salina and the Marine Microalga Tetraselmis sp. Toxics 8, 29 (2020).
https://www.mdpi.com/2305-6304/8/2/29