6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ανθεκτικότητά σας στον ήλιο

AD_SOLAR_SHADOWS_WOMAN-SHOULDERS-HAT_LARGE_2021
Περιεχόμενα

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ανθεκτικότητά σας στον ήλιο

Όταν πρόκειται για την προστασία της επιδερμίδας, τον ήλιο και το καλοκαίρι, η ανθεκτικότητά σας στον ήλιο (capital soleil ή sun capital) είναι κάτι που πολλές φορές "χαλάει" τη διασκέδαση. 
Ωστόσο, για να φροντίζουμε το δέρμα μας και το δέρμα των αγαπημένων μας προσώπων, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την ανθεκτικότητά μας στον ήλιο και τον τρόπο λειτουργίας της. 
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τον ήλιο σήμερα χωρίς να καταστρέψετε το δέρμα σας αύριο!

Τι είναι η ανθεκτικότητα στον ήλιο;

Για κάθε τύπο δέρματος, υπάρχει ένα μέγιστο ποσό ακτινοβολίας στο οποίο μπορεί να εκτεθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του χωρίς να αυξηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης κάποιας πάθησης. Είναι σαν μια δεξαμενή που μας δίνεται με τη γέννηση, της οποίας η στάθμη πέφτει λίγο με κάθε έκθεση. Σήμερα, θεωρείται ότι εξαντλούμε τη μισή ανθεκτικότητά μας στον ήλιο πριν κλείσουμε τα 18 μας χρόνια. Γι' αυτό είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας κάθε φορά που εκτίθεστε στον ήλιο.

Για ποιες βλάβες μιλάμε;

Μπορεί να είναι απλώς αισθητικές, όπως ρυτίδες ή κηλίδες, ή να σχετίζονται με την υγεία, με πιο σοβαρά προβλήματα όπως ο καρκίνος.

Ποια είναι η ανθεκτικότητά μου στον ήλιο;

Είναι αδύνατο να μαντέψει κανείς και εξαρτάται από το άτομο. Όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται προστασία. Αλλά είναι γνωστό, για παράδειγμα, ότι οι ανοιχτόχρωμοι τύποι δέρματος έχουν χαμηλότερη αντοχή στον ήλιο κατά τη γέννηση. Επομένως, πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί!

Πόσο γρήγορα μειώνεται η αντοχή στον ήλιο;

Είναι αδύνατο να το πούμε, διότι εξαρτάται από το δέρμα του κάθε ατόμου, καθώς το καθένα έχει διαφορετική αμυντική ικανότητα. Μη ριψοκινδυνεύετε, προστατέψτε τον εαυτό σας!
Είναι επίσης γνωστό ότι η ανθεκτικότητα στον ήλιο μειώνεται πολύ πιο γρήγορα κατά την παιδική ηλικία, γι' αυτό και τα βρέφη και τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται ακόμη περισσότερο. Επομένως, δεν πρέπει να εκτίθενται άμεσα και σε περίπτωση τυχαίας έκθεσης, πρέπει να προστατεύονται με αντηλιακή κρέμα και αξεσουάρ: καπέλο, γυαλιά, ρούχα κ.λπ.

Αν κάποιος δεν έχει εξαντλήσει την ανθεκτικότητά του στον ήλιο, αυτό σημαίνει ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο;

Όχι. Οι κίνδυνοι αυξάνονται απότομα όταν η ανθεκτικότητα στον ήλιο έχει εξαντληθεί πλήρως. Ωστόσο, η ακέραια ανθεκτικότητα δεν προστατεύει πλήρως από τον κίνδυνο.

Μπορείτε να αυξήσετε την αντοχή σας στον ήλιο;

Η ανθεκτικότητά σας δεν μπορεί να αυξηθεί ή να επιμηκυνθεί, αλλά μπορεί να προστατευθεί για να διαρκέσει μια ζωή! Για να το πετύχετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι εκτίθεστε στον ήλιο με ασφάλεια (επιλογή ωρών, σκιά κ.λπ.) και ότι προστατεύετε τον εαυτό σας (ρούχα, σκουφάκι, αντηλιακή προστασία, κρέμα για μετά τον ήλιο).
 Μαυρισμένο δέρμα - γιατί όχι; Τι να το κάνω όμως αν έχει ρυτίδεςή ακόμη και είναι κατεστραμμένο;

Τα σωστά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας

Αντηλιακό σπρέι υψηλής προστασίας SPF50+

PROTECT Αντηλιακό σπρέι υψηλής προστασίας SPF50+

Προστατεύει

Εξαιρετικά λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα προσώπου SPF 50+

PROTECT Εξαιρετικά λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα προσώπου SPF 50+

Προστατεύει

Επανορθωτικό ενυδατικό γαλάκτωμα για μετά τον ήλιο

PROTECT AH Επανορθωτικό ενυδατικό γαλάκτωμα για μετά τον ήλιο

Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Περισσότερες πληροφορίες

Περαιτέρω συμβουλές για το ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Βρώμη Rhealba® : μοναδική στο είδος της.

Η Βρώμη Rhealba®, ο θησαυρός μας που καλλιεργείται μέσω βιολογικής γεωργίας, είναι το φυτικό δραστικό συστατικό με εξισορροπητικές, καταπραϋντικές και επανορθωτικές δερματολογικές ιδιότητες, το οποίο υπάρχει σε όλα τα προϊόντα μας. 

ΒΡΩΜΗ RHEALBA®

Επιστροφή στην κορυφή