AD_BIOLOGY-AC_BLOND-WOMAN-CREAM-ON-THE-CHEEK-MODEL_LIFESTYLE_16-9

3 απαραίτητες συμβουλές για τα σπυράκια της ακμής

Το δέρμα μας συχνά αντανακλά την εσωτερική μας κατάσταση. Έτσι, όταν εμφανίζονται σπυράκια ακμής, είναι σαν να μας λέει το σώμα μας «κάπου υπάρχει μια ανισορροπία που πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Η ακμή είναι μια πολύ συχνή δερματική πάθηση, που προκαλείται από φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων, η οποία εκδηλώνεται με εξάρσεις. Οι ορμονικές αλλαγές είναι η κύρια αιτία της ακμής. Ωστόσο, παίζουν επίσης ρόλο η διατροφή μας, η ποιότητα του ύπνου μας, το άγχος, το κάπνισμα, η έκθεση στον ήλιο, η φροντίδα του δέρματος κ.λπ. Εν ολίγοις, όλα συνδέονται μεταξύ τους!
Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που εύκολα μπορεί κανείς να νιώσει χαμένος όταν έρχεται αντιμέτωπος με όλες αυτές τις πιθανές αιτίες. Και είναι δύσκολο να καταλάβετε από πού να ξεκινήσετε για να αποτρέψετε τον πολλαπλασιασμό των σπυριών ακμής.
Ποιες είναι λοιπόν οι συμβουλές για την καταπολέμηση των σπυριών ακμής με φυσικό τρόπο; Η πρώτη συμβουλή που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι ότι η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Ακολουθούν 3 συγκεκριμένες συμβουλές για να αποφύγετε την ακμή και να περιποιηθείτε το δέρμα σας με ολοκληρωμένο και φυσικό τρόπο.

Συμβουλή #1 για την ακμή του προσώπου:
Μια κατάλληλη ρουτίνα

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια ρουτίνα φροντίδας του δέρματος χωρίς να λάβει υπόψη τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε ατόμου: δεν υπάρχει κάποια ρουτίνα που να ταιριάζει σε όλους, υπάρχουν όμως κάποιες βασικές συστάσεις που αφορούν τον καθένα!
Η φροντίδα της επιδερμίδας σας προϋποθέτει πάνω απ' όλα την επιλογή των σωστών προϊόντων περιποίησης και, στη συνέχεια, τη σωστή εφαρμογή τους.
Υπάρχει καλύτερος τρόπος από την παροχή συμβουλών σχετικά με την εξατομίκευση της ρουτίνας σύμφωνα με τις ανάγκες σας- για τον τρόπο καθαρισμού και στεγνώματος, καθώς και για την επιλογή του προϊόντος φροντίδας; Με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόζετε τα διάφορα προϊόντα κατά της ακμής; Τι γίνεται με το μακιγιάζ και την αφαίρεσή του όταν έχετε ακμή; Πότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία υγείας;
Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών μας και ανακαλύψτε 5 συμβουλές για μια προσεγμένη καθημερινή ρουτίνα κατά της ακμής.

 

AD_LIFE-MOMENTS_TEENAGERS-FRIENDS_SQUARE_2021 472x472
AD_SOLAR-WOMAN-ON-THE-SAND_SQUARE_2022 472x472

Συμβουλή για την ακμή#2:
Προστατευτείτε από τον ήλιο

Ποιος δεν έχει νιώσει την απέραντη χαρά να βλέπει τα σπυράκια της ακμής του να υποχωρούν , ορισμένες φορές ακόμη και να εξαφανίζονται σαν από θαύμα, υπό την επίδραση του ηλίου! Πολλοί πιστεύουν ότι ο ήλιος καταπολεμά τα σπυράκια της ακμής.
Και τότε ξαφνικά, στο τέλος του καλοκαιριού, τα σπυράκια επανεμφανίζονται και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακόμη χειρότερα από πριν.
Δυστυχώς ισχύει: ο ήλιος δεν είναι εχθρός της ακμής. Αντιθέτως, έχει και άλλες δυσάρεστες επιπτώσεις, όπως η εμφάνιση καφέ κηλίδων κατά την επούλωση των σπυριών.
Πώς μπορείτε λοιπόν να προστατευτείτε από τον ήλιο όταν έχετε ακμή, απολαμβάνοντας παράλληλα τα οφέλη του; Γιατί μπορεί τελικά ο ήλιος να επιδεινώνει την κατάσταση;
Ακμή και ήλιος: οι ειδικοί μας σας διαφωτίζουν!

Συμβουλή για την ακμή#3:
Αλλάξτε το περιεχόμενο του πιάτου σας

Σωστή διατροφή και υγεία Ο πρώτος Έλληνας ιατρός, ο Ιπποκράτης, είπε κάποτε: «Φάρμακο ας γίνει η τροφή σας». Αν και η διατροφή δεν εμπλέκεται άμεσα με την ακμή, μπορεί να έχει πολύ ισχυρή επίδραση στη ρύθμιση των ορμονών, οι οποίες προκαλούν σπυράκια.
Επομένως, το τι βάζετε στο πιάτο σας είναι επίσης μια σημαντική συμβουλή για την καταπολέμηση της ακμής. Τελικά όμως, τι πρέπει να βάζετε στο πιάτο σας; Τι είναι ένα υγιεινό πιάτο; Υπάρχουν τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε; Λέγεται ότι η κατανάλωση σοκολάτας ή λιπαρών τροφών προκαλεί ακμή: αλήθεια ή ψέμα;
Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσετε την αλήθεια από τα ψέμματα: οι ειδικοί μας σας δίνουν όλες τις πληροφορίες!
Διατροφή και ακμή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

AD_ACNE_EXPERT-DOSSIER_WEBSITE_ACNE_FOOD_SQUARE_2022 472x472

Όταν έψαχνα για συμβουλές για την αντιμετώπιση της ακμής που θα με βοηθούσαν να σταματήσω να ταλαιπορώ το δέρμα μου, συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να διορθώσω τις καθημερινές μου συνήθειες, όπως, για παράδειγμα, τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας μου. Άλλαξα επίσης τον τρόπο που τρώω. Μετά από μερικές εβδομάδες αλλαγών, η ακμή μου έχει σχεδόν εξαφανιστεί! Εξακολουθώ να εμφανίζω μερικά σπυράκια την εβδομάδα πριν από την περίοδό μου, ωστόσο ήδη νιώθω ότι η υγεία του δέρματός μου έχει βελτιωθεί, του σώματός μου επίσης, ενώ το ηθικό μου έχει αποκατασταθεί!

Jeanne, 24 ετών
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Σημειώσεις από τον ειδικό

Η διάρκεια της θεραπείας κατά της ακμής ποικίλλει. Εξαρτάται από τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, καθώς η νόσος εξελίσσεται υπό την επίδραση πολλαπλών παραγόντων, όπως η γενική υγεία και η ικανότητα επούλωσης του δέρματος, οι ορμονικές αλλαγές ή ανισορροπίες, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Συμβουλές για την ακμή; Η απόφαση σας να δράσετε συνολικά για τη βελτίωση του τρόπου ζωής σας και να αφήστε χρόνο στο σώμα και το δέρμα σας να αντιδράσουν, είναι από μόνη της πολύ σημαντική για την επιτάχυνση της ανάκαμψης. Δε χρειάζεται να την αφήσετε να σας ταλαιπωρεί και οι επαγγελματίες υγείας είναι εδώ για να σας βοηθήσουν στη διαχείρισή της.

Δρ Marco Ambonati, Δερματολόγος

BIOLOGY AC

Η BIOLOGY AC εξαλείφει ορατά τις ατέλειες (σπυράκια, περίσσεια σμήγματος, ουλές) και δρα άμεσα στο μικροβίωμα του δέρματος για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας. 

Φροντίδα κατά των ατελειών
BIOLOGY AC
Επιστροφή στην κορυφή