AD_EXOMEGA_EMOLLIENT_CREAM_BOY AND MOTHER BED3_LIFESTYLE_200ML_2022

Οι 5 συμβουλές μας κατά του αισθήματος κνησμού

Όταν το δέρμα του παιδιού σας παρουσιάζει κνησμό , εδώ θα βρείτε 5 διασκεδαστικές συμβουλές για να του αποσπάσετε την προσοχή και να το ανακουφίσετε. Αυτές οι συμβουλές προσφέρουν καταπράυνση σε στιγμές έντασης και συμπληρώνουν την εκμάθηση της ρουτίνας φροντίδας. Η καθημερινή εφαρμογή μιας κρέμας προσαρμοσμένης στο επιρρεπές σε ατοπικό έκζεμα δέρμα σας επιτρέπει να μετατρέψτε τη ρουτίνα φροντίδας σε μια όμορφη στιγμή που θα μοιράζεστε με το παιδί σας..

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_GRENOUILLE_2022 512x512

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ
 

Σκύψτε σαν βάτραχος Έχετε παρατηρήσει πώς οι βάτραχοι στέκονται ακίνητοι στην άκρη της λίμνης; Ζητήστε από το παιδί σας να κάτσει οκλαδόν με τα πόδια του στο πάτωμα και να μην κινείται. «Κράτα την πλάτη σου ίσια, ακούμπα τα χέρια σου στο πάτωμα και κλείσε τα μάτια σου. Θα μετρήσω μέχρι το 5, μετά θα πούμε μαζί «βρεκεκέξ» και ξανά όσες φορές χρειαστεί. 

ΓΙΑΤΙ; Η στάση αυτή επιτρέπει στο παιδί σας να συγκεντρωθεί στη θέση του βατράχου και να ξεχάσει το αίσθημα κνησμού . Η επανάληψή του είναι χαλαρωτική

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
 

Ανακινήστε το δοχείο της ηρεμίας! Φτιάξτε μαζί ένα "δοχείο ηρεμίας": σε ένα μικρό γυάλινο βάζο (ή μπουκάλι), αναμείξτε ζεστό νερό, υγρή κόλλα, μικρά αντικείμενα (κουμπιά, σπόρους κ.λπ.) και μερικές σταγόνες χρωστικής. Κλείστε καλά και ανακινήστε. Όταν αρχίσει η φαγούρα, προτείνετε στο παιδί σας να πάρει το δοχείο και με τα δύο χέρια και να το κουνήσει φωνάζοντας «φτου! Γρατζουνιές, αφήστε το δέρμα μου ήσυχο! «Αυτή η άσκηση γίνεται όσες φορές χρειάζεται το παιδί σας.

ΓΙΑΤΙ; Κουνώντας το δοχείο, το παιδί σας εκτονώνεται και κοιτάζοντας προσεκτικά καθώς τα μικρά αντικείμενα που βυθίζονται αργά στον πυθμένα του δοχείου, ηρεμεί

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_POT-DU-CALME_2022 512x512
AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_TAPIS-VOLANT_2022 512x512

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
 

Μαγικό χαλί! Ξαπλώστε ανάσκελα και βάλτε το παιδί σας πάνω σας μπρούμυτα και άνετα. Εξηγήστε του ότι θα πρέπει να εισπνέει αργά καθώς εκπνέετε και στη συνέχεια το ανάποδο, δηλαδή να εκπνέει αργά και για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Το παιδί σας αισθάνεται την κοιλιά του να διαστέλλεται και να συστέλλεται ταυτόχρονα με τη δική σας. Μπορείτε να συνοδεύσετε την άσκηση με μια σύντομη ιστορία «Φαντάσου ότι η αναπνοή μας θα βοηθήσει το χαλί να πετάξει μακριά και να μας μεταφέρει ψηλά στον ουρανό...

ΓΙΑΤΙ; Επικεντρώνονται στην κοιλιακή αναπνοή τους και σταδιακά χαλαρώνουν. 
Ιδανική άσκηση για να βρείτε εσωτερική ηρεμία σε μια κατάσταση κρίσης ή λίγο πριν τον ύπνο. Και έτσι, ξεκινάει ένα ταξίδι στη χώρα των ονείρων!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
 

Ο αρχηγός λέει! Πρόκειται για μια ανανεωμένη έκδοση του διάσημου παιχνιδιού! Η ιδέα είναι απλή: ζητήστε από το παιδί σας να ακολουθήσει τις οδηγίες σας, ενώ εφαρμόζει λίγη κρέμα στο στήθος, στους αγκώνες κ.λπ. Ο αρχηγός λέει: χτυπήστε απαλά τους αγκώνες σας.» «Ο αρχηγός λέει: κάντε μασάζ στο στήθος σας με μεγάλες κυκλικές κινήσεις... »

ΓΙΑΤΙ; Ένας διασκεδαστικός και εκκεντρικός τρόπος για να του μάθετε την καθημερινή ρουτίνα εφαρμογής της κρέμας, ενώ παράλληλα του δείχνετε τις κατάλληλες κινήσεις για την αντιμετώπισητου αισθήματος κνησμού . Ένα μικρό παιχνίδι που πρέπει να παίξετε ξανά και ξανά, όταν νιώθει λίγη, υπερβολική ή καθόλου, φαγούρα, έτσι ώστε η εφαρμογή της κρέμας να γίνεται με ευχάριστο τρόπο και, κυρίως, με αντανακλαστικό τρόπο, και όχι καταναγκαστικά.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_JACQUES-A-DIT_2022 512x512
AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_MÉTÉO-DU-CORPS_2022 512x512

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
 

Πρόγνωση καιρού του σώματος Όταν αρχίσεινα αισθάνεται κνησμό , ζητήστε από το παιδί σας να τοποθετήσει το δάχτυλό του στις περιοχές όπου νιώθει τον ξεσμό και να περιγράψει το αίσθημα κνησμού με όρους μετεωρολογικού δελτίου: «Καταιγίδες στην πλάτη / Πολλά σύννεφα στους αγκώνες / Καταιγίδα στο στήθος, κλπ.» Σε κάθε στάδιο, μιμηθείτε τη χειρονομία εφαρμογής για τη συγκεκριμένη περιοχή στο σώμα σας και ζητήστε από το παιδί σας να επαναλάβει τις κινήσεις στο δικό του, βάζοντας κρέμα. Καθώς συνεχίζει να εφαρμόζει την κρέμα, ο καιρός σιγά σιγά καταλαγιάζει και η ηλιοφάνεια επιστρέφει!
 

ΓΙΑΤΙ; Ένας παιχνιδιάρικος τρόπος για να καταπραΰνετε τις πιο κνησμώδεις περιοχές του σώματος και να το εξοικειώσετε με μια σημαντική ρουτίνα: την καθημερινή εφαρμογή της κρέμας.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Ανακαλύψτε περισσότερα

Περαιτέρω συμβουλές για άτομα με επιρρεπές σε έκζεμα δέρμα
 

Μαμά, τι είναι η ατοπία

Επιστροφή στην κορυφή