Πώς να καταπραΰνετε την ερυθρότητα του προσώπου μετά από θεραπεία με λέιζερ;

AD_FRAGILE SKIN_FACE_WOMAN_LOOKING IN MIRROR_2021
Περιεχόμενα

Πώς να καταπραΰνετε την ερυθρότητα του προσώπου μετά από θεραπεία με λέιζερ;

Έχετε υποβληθεί σε θεραπεία με λέιζερ για την αφαίρεση μικρών κηλίδων, ουλών ή ορατών τριχοειδών αγγείων στο πρόσωπό σας; Από τότε, το δέρμα σας είναι κόκκινο; Μήπως παρατηρείτε αίσθημα καύσου και εμφανίζετε κηλίδες στο σημείο όπου χρησιμοποιήθηκε το λέιζερ; Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς η θεραπεία με λέιζερ προκαλεί προσωρινά φλεγμονές αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της. Αυτές θα εξαφανιστούν όμως γρήγορα! Ωστόσο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να φροντίσετε το δέρμα σας με μια πολύ ήπια ρουτίνα περιποίησης με σκοπό την ανακούφιση και την επανόρθωσή του μετά τη θεραπεία με λέιζερ. 

Ποιες θεραπείες ή κρέμες κατά της ερυθρότητας θα πρέπει να εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας μετά τη θεραπεία με λέιζερ; Πώς να καταπραΰνετε το δέρμα σας και να εξαφανίσετε την ερυθρότητα; Μάθετέ τα όλα εδώ! /Θα σας πούμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Ποιες είναι οι συνέπειες της θεραπείας με λέιζερ στο πρόσωπο;

The essentials at a glance:

  • Ό,τι βλέπουμε, αυτό αισθανόμαστε: αμέσως μετά τη θεραπεία, ανάλογα με τον τύπο του λέιζερ που χρησιμοποιήθηκε, το δέρμα σας μπορεί να παρουσιάσει διακριτά συμπτώματα (ερυθρότητα ή οίδημα των εν λόγω περιοχών για 3 έως 15 ημέρες), ή ελαφρώς πιο ορατά σημάδια που μοιάζουν με «μώλωπες» και εξελίσσονται με τον ίδιο τρόπο: έχουν αρχικά σκούρο μπλε ή μαύρο χρώμα, στη συνέχεια γίνονται ιώδη, κόκκινα, ροζ και στη συνέχεια κίτρινα, πριν εξασθενήσουν οριστικά. Ενδέχεται επίσης να παρουσιάσετε οίδημα, αίσθημα θερμότητας (έξαψη), μυρμηγκιές, καύσο και ερυθρότητα στο πρόσωπο. Η προσωρινή ερυθρότητα μετά το λέιζερ οφείλεται στην αύξηση της θερμότητας του δέρματος σε εκείνα τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκε η θεραπεία. 
  • Τι συμβαίνει: Η ερυθρότητα οφείλεται στην αύξηση της ροής του αίματος στα αγγεία. Η ροή του αίματος εξουδετερώνεται από τη θερμότητα του λέιζερ, γεγονός που προκαλεί την εξαφάνιση της ερυθρότητας.

Για να απαλλαγώ από τη μόνιμη ερυθρότητα στο πρόσωπό μου, έκανα θεραπεία με λέιζερ. Όταν τελείωσε, το δέρμα μου είχε μικρές, πολύ μαύρες κηλίδες, σαν μώλωπες. Ο γιατρός με είχε προειδοποιήσει, οπότε δεν ανησύχησα. Ωστόσο, εφάρμοσα μια ειδικά σχεδιασμένη κρέμα και, λίγες εβδομάδες αργότερα, έχω απαλλαγεί από κάθε ίχνος.

Μάγδα, 38 ετών
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Notes from the expert

Μετά από μια θεραπεία με λέιζερ, το δέρμα φλεγμαίνει (ερυθρότητα, αίσθημα καύσου κ.λπ.), οπότε είναι σημαντικό να μην εκτίθεστε στον ήλιο για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Η αντηλιακή προστασία πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά.

Dr Marco Ambonati, Dermatologist

Για να καταπραΰνετε την ερυθρότητα του δέρματός σας μετά από θεραπεία με λέιζερ και να ευνοήσετε την επούλωση, συνιστάται η υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης ρουτίνας φροντίδας. Πρώτον, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το δέρμα πριν από τη θεραπεία με λέιζερ για να περιορίσετε την ερυθρότητα. Μετά τη θεραπεία με λέιζερ, πρέπει να αναλάβετε δράση ώστε να διευκολύνετε την εξαφάνιση της ερυθρότητας και των μικρών κηλίδων. Ποιες είναι οι σωστές συνήθειες και τα βήματα που πρέπει να υιοθετήσετε κατά τη διάρκεια αυτών των δύο σταδίων; We tell you everything!

To do

Πριν από τη θεραπεία: προετοιμάστε το δέρμα σας καθαρίζοντάς το πρωί και βράδυ με ένα κατάλληλο προϊόν φροντίδας που δεν προκαλεί ερεθισμούς και βεβαιωθείτε ότι είναι ενυδατωμένο και ανακουφισμένο: πέρα από τα προϊόντα φροντίδας που εφαρμόζετε, πρέπει να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που ελαχιστοποιεί τους ερεθιστικούς παράγοντες για το δέρμα σας.

To avoid

  • Μετά τη θεραπεία, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο ή το υπερβολικό κρύο και φροντίστε να υιοθετήσετε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με πολλές βιταμίνες, οι οποίες είναι εξαιρετικές για το δέρμα.
  • Φροντίστε επίσης να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και πικάντικων φαγητών, καθώς αυτά ευνοούν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να προτιμώνται αντιφλεγμονώδεις τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά οξέα.

Μετά τη θεραπεία, προτεραιότητα είναι η υιοθέτηση της κατάλληλης ρουτίνας φροντίδας για την ανακούφιση από τις επιπτώσεις της θεραπείας (ερυθρότητα, αίσθημα καύσου και δυσφορία) και, στη συνέχεια, η φροντίδα του δέρματος για γρήγορη ανάκαμψη και σωστή επούλωση. Ακολουθούν 3 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πώς να καταπραΰνετε το πρόσωπο μετά τη θεραπεία με λέιζερ;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, εφαρμόστε ένα δροσιστικό σπρέι και μια καταπραϋντική κρέμα για να κατευνάσετε το αίσθημα «πόνου» ή καύσου καθώς και την ερυθρότητα. Τις επόμενες ημέρες, αποφύγετε τον ξεσμό στα μικρά σημάδια που έχουν σχηματιστεί προκειμένου έτσι να αποφύγετε μολύνσεις και ουλές. Προτιμήστε το ντους αντί για το μπάνιο, ώστε να μη βρέχετε πολύ το δέρμα σας. Φροντίστε να στεγνώνετε το πρόσωπό σας με μια απαλή πετσέτα με ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς τρίψιμο. Μπορείτε να βάφεστε, αλλά μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακή προστασία (SPF30 τουλάχιστον) αν πρόκειται να βγείτε έξω. 

Πώς να καθαρίζετε, να ενυδατώνετε και να προστατεύετε το δέρμα σας μετά τη θεραπεία με λέιζερ; 

Το πρωί και το βράδυ, θα πρέπει να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας με ένα προϊόν προσαρμοσμένο στην ευαίσθητη και εύθραυστη επιδερμίδα: ένα απαραίτητο βήμα για να καταπραΰνετε την ερυθρότητα . Λοσιόν, ζελ, νερό... όποια υφή προτιμάτε. Φροντίστε όταν χρησιμοποιείτε δίσκους ντεμακιγιάζ πολλαπλών χρήσεων, οι οποίοι είναι πιο ήπιοι και λιγότερο επιθετικοί από τους δίσκους ντεμακιγιάζ μίας χρήσης.

Στη συνέχεια, επιλέξτε και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα κατά της ερυθρότητας ή μια ενυδατική κρέμα επούλωσης. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στις άκρες των δακτύλων σας και εφαρμόστε τη στο πρόσωπό σας με ήπιες, ταμποναριστές κινήσεις. Αποφύγετε την εφαρμογή της κρέμας με κυκλικές κινήσεις, καθώς είναι συχνά πολύ έντονες και τείνουν να αυξάνουν την ερυθρότητα. 

Επιστροφή στην κορυφή