Ερυθρότητα προσώπου: κατανοήστε την για την καλύτερη αντιμετώπισή της

AD_ROSACEA_WOMEN-EYES-CLOSED_LARGE_2021
Περιεχόμενα

Ερυθρότητα προσώπου: κατανοήστε την για την καλύτερη αντιμετώπισή της

Έχετε κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπό σας; Είναι πιθανό να έχετε, όπως είναι για οποιονδήποτε! Στην πραγματικότητα, η ερυθρότητα του προσώπου είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Λίγη ζέστη ή ψυχρός αέρας και το πρόσωπό σας κοκκινίζει γρήγορα. Όταν όμως αυτή η ερυθρότητα επιμένει ή εντείνεται, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε και να την αντιμετωπίσετε. Και σε αυτή τη περίπτωση, η μέθοδος είναι η ίδια: εντοπίστε πρώτα τι προκαλεί αυτή την αντίδραση, προσδιορίστε τον τύπο ερυθρότητας και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας του δέρματός σας για διαρκή ανακούφιση. Φυσικά, οι ειδικοί μας είναι εδώ για να σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές, ώστε να βοηθήσουν ακόμη και τα άτομα με το πιο αντιδραστικό δέρμα να βρουν την ανακούφιση που τους αξίζει.

Τι είναι η ερυθρότητα του προσώπου;

Η ερυθρότητα στο πρόσωπο εμφανίζεται όταν το δέρμα κοκκινίζει, είτε περισσότερο είτε λιγότερο έντονα. Μπορεί να επηρεάσει συγκεκριμένη περιοχή (όπως τη μύτη, τα μάγουλα, το μέτωπο ή το πηγούνι) ή να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το πρόσωπο. Ενίοτε θα συναντήσετε πιο τεχνικές λέξεις για την περιγραφή της ερυθρότητας του προσώπου: ερύθρωση, ερύθημα προσώπου, ευρυαγγεία ή ροδόχρους νόσος. Η ερυθρότητα οφείλεται στη διαστολή των μικρότερων αιμοφόρων αγγείων στο βαθύτερο στρώμα του δέρματος, που ονομάζεται χόριο.

Τι προκαλεί αυτή την ερυθρότητα;

Η ερυθρότητα στο πρόσωπο μπορεί να οφείλεται στη φύση του δέρματός σας, αν αυτό είναι γενικά ευαίσθητο και εύθραυστο. Η κατάσταση μπορεί να είναι μόνιμη ή προσωρινή. Για παράδειγμα, ίσως εμφανίζετε ερυθρότητα στο πρόσωπο επειδή το δέρμα σας είναι αντιδραστικό, πάσχει από μια πάθηση όπως η ροδόχρους νόσος (γνωστή και ως ευρυαγγεία) ή είναι επιρρεπές σε αλλεργίες. Τέλος, αυτή η ερυθρότητα του προσώπου μπορεί να είναι το αποτέλεσμα κάποιας ιατρικής παρέμβασης, όπως η θεραπεία με λέιζερ. Ακολουθήστε τον οδηγό!

Τι γίνεται αν έχετε
αντιδραστικό δέρμα;

Το δέρμα σας είναι πιθανώς ευαίσθητο και αντιδραστικό αν δε μπορεί να ανεχτεί το παραμικρό ή αν αντιδρά υπερβολικά σε διάφορους παράγοντες οι οποίοι δεν επηρεάζουν άλλους τύπους δέρματος. Το δέρμα σας αισθάνεστε να «τραβάει» , να σας φαγουρίζεικνησμού και, μερικές φορές, ακόμη και να σας καίει. Το αντιδραστικό δέρμα κοκκινίζει, επίσης, κατά περιόδους ενώ εμφανίζει κόκκινες κηλίδες που έρχονται και φεύγουν.

Αυτή η αντιδραστικότητα μπορεί να προκληθεί από το άγχος, τη ζέστη ή το κρύο, την εφαρμογή ενός προϊόντος ή ακόμη και το νερό, την τριβή κ.λπ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το αντιδραστικό δέρμα και να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας και κρέμες για την καταπράυνση της ερυθρότητας, κάντε κλικ εδώ.

Ανακουφίστε το αντιδραστικό δέρμα που κοκκινίζει.

AD_REACTIVE SKIN_FACE_WOMAN_2021 696x696
AD_MANNEQUINS_FEMME-BRUNE-REGARD-VERS-LE-BAS_2021 696x696

Τι γίνεται αν πρόκειται για
Ροδόχρου νόσο ;

Η ροδόχρους νόσοςπροκαλεί εκτεταμένη ερυθρότητα, ιδίως στις κεντρικές περιοχές του προσώπου (μύτη, μάγουλα, πηγούνι και μέτωπο) και αίσθημα ξηρότητας, καύσου και τσουξίματος. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν δερματικές αλλοιώσεις όπως μικρά σπυράκια (που ονομάζονται βλατίδες ή φλύκταινες) και τοπικό οίδημα στο πρόσωπο. Καθώς εξελίσσεται, μπορεί να γίνει μόνιμη και ιδιαίτερα αντιαισθητική. Θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα αυτή την κατάσταση και τα συμπτώματά της; Θέλετε να μάθετε πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη κρέμα κατά της ροδόχρου νόσου; Θέλετε να ανακαλύψετε ποια προϊόντα φροντίδας είναι αποτελεσματικά στην καταπράυνση της ερυθρότητας και των άλλων σημαδιών της ροδόχρου νόσου στο πρόσωπό σας;
Δε χρειάζεται να ψάχνετε άλλο!

Ανακουφίστε τη ροδόχρου νόσο στο πρόσωπο

Τι γίνεται αν οφείλεται σε θεραπεία προσώπου με λέιζερ;

Αν έχετε υποβληθεί σε θεραπεία με λέιζερ για την αφαίρεση σκούρων κηλίδων, ουλών ακμής ή μικρών τριχοειδών αγγείων στο πρόσωπο, το δέρμα σας μπορεί να εμφανίσει ερυθρότητα ή ακόμη και ελαφρύ οίδημα στην περιοχή αυτή, καθώς και αίσθηση όπως εκείνη που προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα, που θα υποχωρήσουν ύστερα από λίγες ώρες. Ποιες είναι οι επιπτώσεις της θεραπείας με λέιζερ στο δέρμα σας; Ποια φροντίδα και ποιες κρέμες θα πρέπει να υιοθετήσετε για να το καταπραΰνετε; Μάθετέ τα όλα εδώ.

Ανακουφίστε το πρόσωπο μετά από θεραπεία με λέιζερ.

AD_FRAGILE SKIN_FACE_WOMAN_LOOKING IN MIRROR_2021 472x472
AD_ALLERGY_WOMAN_2021 472x472

Τι γίνεται αν το δέρμα του προσώπου σας είναι
επιρρεπές σε αλλεργίες;

Έχετε έρθει σε επαφή με μια αλλεργιογόνο ουσία και το πρόσωπό σας παρουσιάζει ερυθρότητα και σημάδια δερματικής αλλεργίας: μπορεί να πρόκειται για αλλεργική αντίδραση, όπως κνίδωση ή έκζεμα εξ επαφής ή ερεθιστικό έκζεμα. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόσωπό σας εμφανίζει κόκκινες κηλίδες, μικρά σπυράκια και το δέρμα σας εμφανίζει αίσθημα «τραβήγματος» καισας φαγουρίζει . Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το δέρμα που είναι επιρρεπές σε αλλεργίες, ανακαλύψτε τις συμβουλές μας για να υιοθετήσετε την καταλληλότερη φροντίδα και ρουτίνα περιποίησης. Αν θέλετε να καταπραΰνετε την ερυθρότητα και τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας του προσώπου σας, μην ψάχνετε άλλο.

Αναγνωρίστε και ανακουφίστε το έκζεμα εξ επαφής

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

 Ανακαλύψτε περισσότερα

Πώς να φροντίζετε το πρόσωπό σας;  

 

Επιστροφή στην κορυφή