AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_TEST-DTO_2021

Συνθέσεις κατάλληλες για εύθραυστο δέρμα

Παρόλο που κίνητρό μας είναι η επιθυμία να αλλάξουμε τη ζωή των ατόμων με ευαίσθητο δέρμα, η επιστημονική αυστηρότητα είναι αυτή που μας καθοδηγεί σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης των προϊόντων μας.

Καθημερινά, 326 ειδικοί σε 4 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης συμβάλλουν σε αυτή την αριστεία, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα και ανοχή. Η επιλογή και η ασφάλεια των συστατικών, η ισορροπία των συνθέσεων, οι in vitro και in vivo δοκιμές των τελικών προϊόντων ...τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, όλα ελέγχονται αυστηρά από τις επιστημονικές μας ομάδες. Από τον σχεδιασμό έως τη διάθεση στο εμπόριο, κάθε προϊόν υποβάλλεται σε αρκετές εκατοντάδες δοκιμές. Ένα και μόνο προβληματικό σημείο και το προϊόν ακυρώνεται. Το να είσαι αυστηρός σημαίνει να αρνείσαι να συμβιβαστείς όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ανοχή.

Οι απαντήσεις μας στις ερωτήσεις σας

Η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας, καθώς δεν κάνουμε καμία έκπτωση σε καμία φάση του κύκλου σχεδιασμού του προϊόντος. Βασίζεται σε ένα σύνολο αυστηρών βημάτων:
- Κατά την επιλογή των πρώτων υλών, ελέγχουμε την προέλευση, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια.
- Εστιάζουμε, ειδικότερα, στον αντίκτυπό τους στην υγεία και το περιβάλλον.
- Αλλά και όσον αφορά τη σύνθεση, για την προστασία της από κάθε κίνδυνο βακτηριακής ή μυκητιασικής μόλυνσης.
- Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλα τα συστατικά της σύνθεσης θα παραμείνουν απόλυτα σταθερά με την πάροδο του χρόνου.
Και αν ποτέ ένα και μόνο ένα από αυτά τα βήματα δεν έχει επαληθευτεί στη λίστα εργασιών, το προϊόν μας δεν διατίθεται στην αγορά. Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φαρμακευτικού μας DNA και της τεχνογνωσίας του ομίλου μας εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια.

Όχι, οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί το απαγορεύουν αυτό.
Οι δοκιμές σε ζώα έχουν απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004 για τα τελικά προϊόντα και από το 2013 για τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυτών των προϊόντων.
Πρωτοπόροι σε αυτή την προσέγγιση, από το 1995 χρησιμοποιούμε καινοτόμα μοντέλα ανακατασκευασμένου δέρματος.
6.000 ανακατασκευασμένες επιδερμίδες χρησιμοποιήθηκαν από τις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης της Pierre Fabre το 2019 στο εργαστήριο για να δοκιμαστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας, πριν από τη διεξαγωγή δοκιμών in vivo σε εθελοντές. Οι δοκιμές αυτές πραγματοποιούνται στη συνέχεια υπό δερματολογικό έλεγχο και, εάν απαιτείται, με τη χρήση οργάνων μέτρησης υψηλής απόδοσης.
Επιπλέον, συμμετέχουμε οικονομικά στα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων για τις δοκιμές σε ζώα, τα οποία διεξάγονται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη βιομηχανία καλλυντικών.

Όλα τα συστατικά που έχουμε επιλέξει για τις συνθέσεις μας είναι απαραίτητα. Ένα δερμοκαλλυντικό προϊόν πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Από την άποψη αυτή, πρέπει να περιέχει ένα ή περισσότερα δραστικά συστατικά και έκδοχα που έχουν επιλεγεί σχολαστικά για την αποτελεσματικότητα ή τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση ενός συμπτώματος.
Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών εγγυάται:
- Μια ευχάριστη υφή, ώστε ο καταναλωτής να θέλει να το χρησιμοποιεί ή να επιμένει στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας του.
- Μια σταθερή σύνθεση που εγγυάται αποτελεσματικότητα με την πάροδο του χρόνου.
- Κατάλληλη συντήρηση από τη στιγμή της παραγωγής του μέχρι την ημερομηνία λήξης του και καθ' όλη τη διάρκεια της χρήσης του.
- Όλα αυτά εξασφαλίζοντας την κατάλληλη ανεκτικότητα του προϊόντος κατά τη θεραπεία συγκεκριμένων δερματικών παθήσεων.
Οι συνθέσεις μας διαθέτουν την τέλεια ισορροπία προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών και το καθένα έχει έναν ουσιαστικό ρόλο.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EVAL-TOXICO_2021 1440x700

Τοξικολογική αξιολόγηση των συστατικών

Πρώτα απ' όλα, αξιολογούμε τα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα μας:

 • Η συγκέντρωση του συστατικού στο προϊόν που θα έρθει σε επαφή με το δέρμα ή τα μαλλιά.
   
 • Ο χρόνος επαφής που εξαρτάται από τον τύπο του προϊόντος (με ή χωρίς ξέπλυμα).
   
 • Η κατηγορία προϊόντος (πρόσωπο, σώμα, μαλλιά) και, ως εκ τούτου, η επιφάνεια έκθεσης. 
   
 • Η στόχευση με ιδιαίτερη προσοχή στον "ευαίσθητο" πληθυσμό, δηλ. βρέφη, παιδιά, έγκυες γυναίκες, άτομα με δερματικές παθήσεις.
   
 • Για κάθε πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται, ένας αξιολογητής ασφάλειας συντάσσει μια σύνοψη ασφάλειας της πρώτης ύλης, η οποία περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω στοιχεία, η οποία συνοδεύεται από μια εμπεριστατωμένη μελέτη της σύνθεσης των τυχόν πρόσθετων και των προσμίξεων που υπάρχουν. Στη συνέχεια, δίνει μια θετική ή αρνητική αξιολόγηση για τη χρήση της ουσίας σύμφωνα με την προβλεπόμενη εφαρμογή και τον χρήστη-στόχο, με περιορισμούς που μπορούν να εφαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες, δηλαδή την κατηγορία προϊόντος, μια συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα ή τις συνθήκες διατύπωσης.

Για κάθε μία από τις πρώτες ύλες ενός προϊόντος διενεργούνται κατά μέσο όρο 6 διαφορετικές τοξικολογικές αξιολογήσεις.
Σε καθημερινή βάση, 19 ειδικοί τοξικολόγοι εργάζονται για να εγγυηθούν την ασφάλεια των δερμοκαλλυντικών προϊόντων μας για τους καταναλωτές μας.
Επιπλέον, για να συμπεριληφθεί ένα νέο συστατικό στο χαρτοφυλάκιο πρώτων υλών μας, πρέπει να υποβληθεί σε μια σειρά δοκιμών και αναλύσεων in vitro, οι οποίες καθορίζονται από τον αξιολογητή ασφάλειας, για να διασφαλιστεί η ασφάλειά του. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και 7 μήνες.
Όλα αυτά τα βήματα διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που διαθέτουμε στην αγορά είναι απολύτως ασφαλή.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 1440x700

Αξιολόγηση τελικών προϊόντων: δοκιμές χρήσης και κλινικές μελέτες

Η αξιολόγηση της ασφάλειας πραγματοποιείται όχι μόνο σε επίπεδο πρώτων υλών αλλά και σε επίπεδο τελικού προϊόντος. Αυτό γίνεται με την ακόλουθη διαδικασία:

Πραγματοποιούμε προκλινικές δοκιμές in vitro. Ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος, αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν δοκιμές για:

 • Οφθαλμική ανοχή
   
 • Δερματική ανοχή
   
 • Φωτοτοξικότητα

Στη συνέχεια πραγματοποιούμε in vivo κλινικές δοκιμές ανοχής σε εθελοντές. Σύμφωνα με τον εσωτερικό μας χάρτη ανάπτυξης, δημιουργούνται διάφοροι τύποι μελετών σε υγιές δέρμα και, στη συνέχεια, στο δημογραφικό κοινό-στόχο:

 • Δοκιμή ευαισθητοποίησης υπό συνθήκες μεγιστοποιημένης έκθεσης υπό ιατρική παρακολούθηση
   
 • Δοκιμή δερματικής ή/και οφθαλμικής ανοχής υπό μέγιστες ή κανονικές συνθήκες χρήσης, υπό δερματολογικό ή/και οφθαλμολογικό ή/και παιδιατρικό έλεγχο.

Οι δοκιμές αυτές πραγματοποιούνται υπό δερματολογικό έλεγχο ή/και με τη βοήθεια οργάνων μέτρησης υψηλής απόδοσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η ανεκτικότητά τους.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COMMERCIALISATION_2021 1440x700

Παραγωγή και εμπορία

Ένα δερμοκαλλυντικό προϊόν της A-DERMA μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά μόνο εάν κάθε ένα από τα προηγούμενα στάδια έχει πραγματοποιηθεί και έχει δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα, τόσο από άποψη ασφάλειας όσο και αποτελεσματικότητας. Και αν έστω και μία από αυτές τις δοκιμές δεν πληροί τις απαιτήσεις μας, το προϊόν δεν θα διατεθεί στην αγορά.

Αν πάρουμε ως παράδειγμα τη μαλακτική κρέμα Exomega Control για παιδιά με ατοπία, για την οποία διεξάγουμε 592 δοκιμές ελέγχου πριν από την κυκλοφορία της στην αγορά, δηλαδή κατά τη φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης του προϊόντος. Η φάση αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και 3 χρόνια, προκειμένου να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα για τους χρήστες μας.
Μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά, κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου παραγωγής, πραγματοποιούνται τουλάχιστον 164 δοκιμές στα εργοστάσιά μας στη νοτιοδυτική Γαλλία. Αυτό σημαίνει συνολικά 756 δοκιμές για ένα προϊόν!
Τα προϊόντα μας παρασκευάζονται στη Γαλλία, τοπικά στο εργοστάσιό μας στο Soual, το οποίο βρίσκεται στο Tarn.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COSMETOVIGILANCE_2021 1200x600

Κοσμητοεπαγρύπνηση

14 χρόνια πριν από τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα καλλυντικά του Ιουλίου 2013, ο όμιλος Pierre Fabre, στον οποίο ανήκουμε, δημιούργησε το παγκόσμιο δίκτυο κοσμητοεπαγρύπνησης. 

Αυτό το δίκτυο 15 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων 8 φαρμακοποιών στα κεντρικά γραφεία και περισσότερων από 70 ατόμων στις χώρες όπου διατίθενται τα προϊόντα μας, αναπτύσσει τεχνογνωσία σχετικά με όλες τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται κατά τη χρήση δερμοκαλλυντικών προϊόντων. Τα άτομα αυτά μελετούν μαζί με τον καταναλωτή ή/και τον γιατρό/δερματολόγο του, τον τύπο της αντίδρασης, με πλήρη εμπιστευτικότητα.

Χάρη σε αυτό το δίκτυο και την αντίστοιχη ανατροφοδότηση, η ασφάλεια των προϊόντων μας συνεχίζει να παρακολουθείται στενά καθ' όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας τους στην αγορά.
Μόνο μέσω της σε βάθος μελέτης αυτών των σχολίων από τους καταναλωτές ή τους επαγγελματίες υγείας, μπορούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις συνθέσεις των προϊόντων μας.

Αποστειρωμένα καλλυντικά:
ένα τεχνικό κατόρθωμα

Η παρουσία νερού είναι ένας παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών στα σκευάσματα. Υπάρχουν δύο πιθανές λύσεις για την αποφυγή αυτού του φαινομένου:
 - Η χρήση συντηρητικών ή συστατικών με συντηρητική λειτουργία που περιορίζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών,
- Η αποστείρωση των συνθέσεων που θα εξαλείψει τους μικροοργανισμούς από τη διαδικασία παραγωγής: αυτά είναι τα Αποστειρωμένα Καλλυντικά!

AD_WEBSITE_VEGETAL_EXOMEGA-CONTROL-CS_LAIT-200ML_LIFESTYLE_2021 577x577

Αποστειρωμένα καλλυντικά, μια μοναδική διαδικασία για την αποφυγή της ανάγκης χρήσης συντηρητικών στις συνθέσεις. Για να το πετύχουμε αυτό, βασιζόμαστε στην τεχνογνωσία του φαρμακευτικού μας ομίλου στην παρασκευή ενέσιμων φαρμάκων, η οποία χρειάστηκε 10 χρόνια έρευνας.

Τα αποστειρωμένα καλλυντικά είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα λύση που προσφέρει συνθέσεις με ελάχιστη ποσότητα συστατικών, οι οποίες περιέχουν μόνο τα απαραίτητα δραστικά συστατικά για τα πιο ευαίσθητα δέρματα και δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά ή ισοδύναμα. Η εγγύηση μιας ασφαλούς και αποτελεσματικής σύνθεσης για όλη την περίοδο χρήσης.

Αποστειρωμένα καλλυντικά, μοναδική ασφάλεια για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.
Επειδή το επιρρεπές στην ατοπία δέρμα και ειδικότερα το παιδικό δέρμα είναι το πιο εύθραυστο, η A-DERMA επέλεξε να αναπτύξει τις μαλακτικές κρέμες Exomega με αποστειρωμένη τεχνολογία καλλυντικών το 2012. 

Τα αποστειρωμένα καλλυντικά A-DERMA περιέχουν μόνο συστατικά που είναι απαραίτητα για την επιδερμίδα και είναι εγγυημένα απαλλαγμένα από συντηρητικά.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EXOMEGA-BAUME-CS_2021 577x577

A-DERMA EXOMEGA CONTROL 

Τα μοναδικά μαλακτικά προϊόντα φροντίδας STERILE που χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά φυτικής προέλευσης και περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά για να καταπραΰνουν το πολύ ξηρό, εύθραυστο δέρμα και το επιρρεπές στην ατοπία δέρμα. Ενυδατικά, προστατευτικά και μακράς διάρκειας προϊόντα περιποίησης που μειώνουν την ξηρότητα του δέρματος για μωρά, παιδιά και ενήλικες.

Εστιάζουμε στον ασθενή

Η ασθενοκεντρικότητα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του ιατρικού μας τμήματος, είναι χαρακτηριστική της αφοσίωσής μας στους ασθενείς και τους καταναλωτές, ενσωματώνοντας τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών: Οργάνωση κοινοτήτων και συμβουλίων ασθενών, συνεργασίες και χορηγίες με ενώσεις ασθενών, επιδημιολογικές μελέτες, "social listening"... 

Επιτρέπει να γίνουν κατανοητές και να ακουστούν οι φωνές όσων πάσχουν από χρόνιες δερματικές παθήσεις, οι οποίες συχνά είναι "ιδιαίτερα ορατές".

Για την A-DERMA, η ασθενοκεντρικότητα είναι μια θεμελιώδης προσέγγιση, στο επίκεντρο των ανησυχιών μας ως δερματολογική μάρκα.
Πράγματι, ενώ η ανοχή και η αποτελεσματικότητα είναι τα κύρια κριτήρια για την αξιολόγηση των υπό ανάπτυξη προϊόντων μας, η καθημερινή χρήση, συμπεριλαμβανομένης της ευκολίας και της πρακτικότητας της χρήσης των προϊόντων μας σε καθημερινή βάση, συμπληρώνουν τις προδιαγραφές μας. 
Αυτή η συμμόρφωση σχετίζεται άμεσα με την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος.

AD_WEBSITE_EXOMEGA-CONTROL_SPRAY-200ML_PANIER_LIFESTYLE_2021 577x577

Exomega CONTROL
Μαλακτικό σπρέι

Ένα πολύ καλό παράδειγμα προϊόντος της A-DERMA που προέκυψε από την προσέγγιση της ασθενοκεντρικότητας είναι το Μαλακτικό σπρέι Exomega CONTROL: ένα προϊόν γρήγορης μαλακτικής φροντίδας που εφαρμόζεται σε λιγότερο από ένα λεπτό και έχει ως σκοπό να βελτιώσει την καθημερινότητα του ξηρού, επιρρεπούς στην ατοπία δέρματος χάρη στην πρακτικότητα και την ευκολία χρήσης του προϊόντος που είναι συσκευασμένο σε ένα σπρέι συνεχούς διάχυσης 360°.

■ Οι ειδικοί μας σας απαντούν

Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα προϊόντα σας είναι ασφαλή;

Απάντηση του Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης,
Xavier Ormancey

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Γιατί χρησιμοποιείτε ενδοκρινικούς διαταράκτες στις συνθέσεις σας;

Απάντηση του τοξικολόγου μας,
Pierre Jacques Ferret

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Γιατί έχετε πάντα αμφιλεγόμενα συστατικά στις συνθέσεις σας;

 

Απάντηση της Διευθύντριας του Κέντρου Καινοτομίας μας,
Anne Laure Gaudry

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Επιστροφή στην κορυφή