Μαλακτική φροντίδα του δέρματος

Καταπράυνση του αισθήματος κνησμού για το ξηρό δέρμα με τάση ατοπίας, με τα μαλακτικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος της A-DERMA, που περιέχουν δερματολογική βρώμη Rhealba® βιολογικής καλλιέργειας. Βάλσαμο, κρέμα, γαλάκτωμα ή σπρέι - επιλέξτε την υφή που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

9 αποτελέσματα "Μαλακτική φροντίδα του δέρματος"

Μάθετε περισσότερα για τη μαλακτική φροντίδα του δέρματος
Μάθετε περισσότερα για τη μαλακτική φροντίδα του δέρματος

Πώς εφαρμόζονται οι μαλακτικές κρέμες;

 

Οι μαλακτικές κρέμες συμβάλλουν στη μείωση των εξάρσεων ερεθισμού, ενώ παράλληλα ανακουφίζουν το ξηρό, εύθραυστο και ερεθισμένο δέρμα που οφείλεται στο ατοπικό έκζεμα. Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, θα πρέπει να ακολουθούνται οι μέθοδοι εφαρμογής που συνιστώνται ειδικά για τις μαλακτικές κρέμες. 
Οι μαλακτικές κρέμες πρέπει να αποτελούν μέρος της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας και να εφαρμόζονται καθημερινά (μία ή δύο φορές την ημέρα). Αυτό ισχύει ακόμη και κατά τη διάρκεια περιόδων ύφεσης.
Είναι προτιμότερο να εφαρμόζετε το μαλακτικό βάλσαμο σε καθαρό δέρμα μετά από ντους με χλιαρό νερό (ώστε το δέρμα να μην ερεθίζεται από το πολύ ζεστό νερό) και ένα εξαιρετικά απαλό προϊόν υγιεινής χωρίς σάπωνες, όπως κάποιο μαλακτικό έλαιο.
Πριν από την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά. Στη συνέχεια, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας, αφού πρώτα την έχετε ζεστάνει ανάμεσα στα χέρια σας και κάνετε μασάζ στο δέρμα σας με πλατιές κινήσεις. Η θρεπτική μαλακτική κρέμα πρέπει να εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο. Στη συνέχεια, περιμένετε να απορροφηθεί πλήρως η θεραπεία προτού ντυθείτε. 
 

Πώς μπορώ να ανακουφιστώ από τον έντονο κνησμό;

 

Από το να ψάχνετε τρόπους να ανακουφιστείτε από τον έντονο κνησμό, καλύτερα να τον προλάβετε! Για να περιορίσετε τις εξάρσεις κνησμού, θα πρέπει να ενσωματώσετε προϊόντα για το δέρμα με τάση ατοπίας στην καθημερινή σας ρουτίνα. 
Ωστόσο, ο κνησμός πρέπει να ανακουφίζεται άμεσα. Η πρώτη μας συμβουλή είναι να αντισταθείτε στην έντονη επιθυμία για ξεσμό. Αντ' αυτού, εφαρμόστε μια κρέμα κατά του αισθήματος κνησμού στην πληγείσα περιοχή, με κινήσεις μασάζ. 
Οι δροσερές θερμοκρασίες καταπραΰνουν επίσης από τον κνησμό, οπότε μη διστάζετε να τοποθετείτε το προϊόν σας στο ψυγείο για μεγαλύτερη ανακούφιση κατά την εφαρμογή. Και για άμεση ανακούφιση, εφαρμόστε ένα εξαιρετικά καταπραϋντικό δροσιστικό σπρέι κατά του αισθήματος κνησμού.
Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αποσπάσετε την προσοχή σας από την επιθυμία για ξεσμό, κάνοντας ασκήσεις διαλογισμού ή κρατώντας το μυαλό σας απασχολημένο.
Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές των ειδικών μας για την ανακούφιση από τον κνησμό.

Αν σας ενδιαφέρουν τα μαλακτικά προϊόντα μας, ίσως να σας αρέσουν επίσης:

Η σειρά μας για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος με τάση για ατοπικό έκζεμα: Exomega

Επιστροφή στην κορυφή